Un cadou special- primele mele povești


În fiecare seară, Ștefan privea fascinat cerul împreună cu mama sa. De când se știa, băiatului i-a plăcut să viseze că este un astronaut și că poate să zboare cu racheta lui să viziteze Sistemul nostru Solar. Știa totul despre fiecare planetă în parte, din ce este făcută, cât de mare e și cât timp i-ar lua ca să ajungă până la ea.
De ziua lui, tatăl îi cumpărase un cadou special, împachetat într-o cutie mare, legată cu fundă roșie.
-Ce este înauntru? întrebă copilul.
-Ceva ce cred c-o să-ți placă. Deschide-l si vei vedea!
Ștefan trase cu mânuțele lui de funda cea mare și începu să desprindă ambalajul cu care era împachetat. Nu-i plăcea să ceară ajutorul, așa că se chinui o vreme până ce conținutul cutiei ieși la iveală.
-Un telescop?! Nu-mi vine să cred! Vă mulțumesc! Vreau să mă uit la planete.
-Trebuie să ai răbdare! Nu e încă întuneric și nu vei putea observa nimic. Deseară o să ne uităm împreună, zise mama lui.
Vai, dar mai erau vreo trei ore până să se însereze! Ce va face el atâta timp? Începu să sucească din rotița care direcționa telescopul, încercând să zărească ceva pe fereastră. Nimic. Oftă zgomotos și porni spre camera lui, unde căută niște cuburi printre jucăriile aruncate în ladă. Migăli la ceea ce era în mintea lui cea mai performantă rachetă și puse drept pilot un omuleț de jucarie care se numea Ștefan.
-Numărătoarea inversă începe. La o parte! Zece, nouă, opt, șapte, șase, cinci, patru, trei, doi, unu! Lansarea!
Cu un șuier infiorător, vehiculul spațial Fulgerul decolă prin universul camerei celui mai curios copil din lume. Ateriză într-un final pe planeta PAT și din ea coborî Ștefan, astronautul lego. Era o zi importantă.
-Un pas mic pentru Șfetan, un salt uriaș pentru umanitate!
-De unde ai mai scos-o și pe-asta? întrebă din pragul ușii mama lui.
-Armstrong a spus așa când a ajuns pe lună, mami.
-Câteodată mă uimești, puiule, zise mama zâmbind. Stai de câteva ore aici și deja s-a întunecat. Hai să încercăm telescopul! Ce zici?
-Iuhu! strigă băiatul. Să mergem!
În acea seară, cerul era mai luminos ca oricând. Licăriri de diamant ofereau spectatorilor momente de neuitat, iar micului astronaut multe de observat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu